Beharangozó 2023. október 30., hétfő

Kedden Sepsiben játszik Euroliga-mérkőzést a DVTK HUN-Therm

Az Euroliga csoportkörének 5. fordulójában az eddig még nyeretlen Sepsi-SIC otthonába látogat október 31-én, kedden a DVTK HUN-Therm: Völgyi Péter együttese magyar idő szerint 17 óra 15 perctől lép majd pályára . A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Kedden Sepsiben játszik Euroliga-mérkőzést a DVTK HUN-Therm


Euroliga A-csoport 5. forduló

2023. október 31., kedd (Sfantu Gheorghe, Sepsi Arena)
17:15 Sepsi-SIC - DVTK HUN-Therm
A mérkőzés román időzóna szerint 18:15-kor kezdődik!

Mérkőzés információk

Helyszín

Sepsi Arena, Sepsiszentgyörgy
Str. Lunca Oltului DN12, Románia

Közvetítés

A találkozót az M4 Sport élőben, magyar nyelvű kommentárral közvetíti majd a televízióban.

Kezdési időpont

A rendező klub közleménye értelmében a mérkőzés kezdési időpontja magyar idő szerint 17:15-re, román időzóna szerint 18:15-re módosult!

Ellenfél-leső

A Sepsi szintén első szezonját tölti az Euroliga főtábláján, hozzánk hasonlóan selejtezős párharc során vívták ki a csoportkörös szereplést - a TTT Riga együttesét kettős győzelemmel ejtették ki. A főtáblán már ennél kevésbé sikeresek, továbbra sem szerezték meg első főtáblás győzelmüket: sem a Zaragoza (57-85), sem a Schio (58-70), de a Lublin (65-76) és a Valencia (57-68) ellen sem tudtak diadalmaskodni.

A keretben több játékos is ismerős lehet a magyar szurkolóknak: Gereben Lívia eddig 30 percet átlagolt az Euroligában, ezek alatt 4 pontot, 2,3 lepattanót és 1,8 gólpasszt átlagolt. Szintén ismerősen csenghet Morgan Green neve, aki a BEAC játékosaként szerepelt már a magyar bajnokságban - ő 34 percet, 13 pontot, 5 lepattanót és 6 gólpasszt hozott átlagosan a négy mérkőzés alatt az Euroligában. Clehsea Nelson szintén játszott hazánkban, ő a PEAC gárdáját erősítette, a 27 éves amerikai 23 percet, 7,3 pontot, 7,7 lepattanót és 1 gólpasszt tudhat átlagosan magáénak. Kiemelendő játékosuk továbbá a svéd válogatottban szereplő Ellen Nystrom is: a rutinos, 30 esztendős játékos a Sepsi ponterősebb játékosai közé tartozik, 33 perc alatt 10 pontot átlagolt az Euroligában, mellette 4,3 pontot és 1,5 asszisztot jegyez mérkőzésenként.