Összefoglaló 1980. augusztus 19., kedd

KEK: Celtic - Diósgyőri VTK 6-0 (0-0)

Hiába tartotta jól magát a DVTK Glasgow-ban, az első véleményes gólt követően összeomlott a csapat, és már az első meccsen eldőlt a továbbjutás kérdése a Kupagyőztesek Európa Kupájának selejtezőjében.

KEK: Celtic - Diósgyőri VTK 6-0 (0-0)


KEK-selejtező, 1. mérkőzés

Celtic FC - Diósgyőri VTK 6-0 (0-0)

Glasgow, Park stadion, 28 000 néző. Vezette: Widukind Herrmann (NDK-beli). 
Celtic: Pat Bonner - Alan Sneddon, Danny McGrain, Roy Aitken, Thomas McAdam - MurdoMacLeod, Davie Provan, Dominic Sullivan - Frank McGarvey, Tommy Burns, George McCluskey. Vezetőedző: Billy McNeill.
DVTK: Szabó László - Szántó Gábor, Néder István, Kerekes János, Kádár Lajos - Oláh Ferenc, Fükő Sándor, Teodoru Borisz, Görgei János - Borostyán Mihály, Szlifka Miklós. Vezetőedző: Szabó Géza. 

Csere: Davie Provan helyett Charlie Nicholas a 46., Murdo McLeod helyett Johnny Doyle a 68., Szlifka Miklós helyett Teodoru Vaszilisz a 71. percben. 
Gólszerző: Frank McGarvey (1-0) az 52., George McCluskey (2-0) a 60., Frank McGarvey (3-0) a 65., Frank McGarvey (4-0) a 70., Dominic Sullivan (5-0) a 71., George McCluskey (6-0) a 79. percben.

Kulcspillanatok

55. perc: Egy bírói tévedés következtében megszerezték a vezetést a hazaiak. Szabó jó érzékkel ugrott fel egy magas beadásra, de mielőtt megfoghatta volna a labdát, ellökték. A játékvezető sípja azonban néma maradt és a jól helyezkedő Frank McGarvey a hálóba talált, 1-0.

61. perc: Borostyán beadása után Szlifka óriási helyzetet hagyott ki, az ellentámadás végén George McCluskey a hálóba fejelt, 2-0.

63. perc: Frank McGarvey labdája Szántó Gáborról került a kapuba, 3-0.

64. perc: Ismét Frank McGarvey fejese került a hálóba, 4-0.

66. perc: Dominic Sullivan lőtt gólt, 5-0.

70. perc: George McCluskey fejese adta meg a kegyelemdöfést, 6- 0.

Vezetőedzői értékelések

Billy McNeill: - Ha a mérkőzés előtt játékosaim kétgólos győzelmet ígértek volna, szívesen kiegyeztem volna az eredménnyel, a hat gól után azonban nemmondhatok mást, mint azt, hogy már most továbbjutottunk. 
Szabó Géza: - Az első félidőben a fiúk emberfogással, okos helyezkedéssel le tudták fékezni a hazaiak lendületét. A bírói tévedés okozta pszichikai terhet már nem tudták elviselni ajátékosok, s ezután ellenfelünkakkor ért el gólt, amikor csakkedve támadt.