Beharangozó 2024. január 9., kedd

Szerdán a Lublin otthonába látogat a DVTK HUN-Therm

Január 10-én, szerdán 18 órától folytatódnak az Euroliga csoportkörének küzdelmei, a DVTK HUN-Therm csapatára pedig kiemelten fontos mérkőzés vár az AZS UMCS Lublin otthonában. A mérkőzés előtt bemutatjuk az ellenfelet, felidézzük a két csapat egymás elleni mérkőzését!

Szerdán a Lublin otthonába látogat a DVTK HUN-Therm


Euroliga A-csoport 11. forduló

2024. január 10., szerda (Hala Mosir, Lublin)
18:00 AZS UMCS Lublin - DVTK HUN-Therm

Mérkőzés információk

Helyszín

Hala Mosir (Lublin, Lengyelország)
20-101, Aleje Zygmuntowskie 4.

Helyszín a Google Térképen

Jegyvásárlás

A jegyek már megvásárolhatók a Lublin weboldalán. A mérkőzés 18 órakor kezdődik, a csarnokba 17 órától lehet majd belépni. A belépéshez a jegyet, vagy a jegy sikeres megvásárlásáról kapott emailt ("order confirmation") szükséges felmutatni.

Kiegészítés: Több szurkolónk is jelezte, hogy problémába ütközött online jegyvásárlás során a Lublin elleni mérkőzésre. A rendező klub tájékoztatása szerint lesz lehetőség belépőket a helyszínen is megvásárolni készpénzzel és bankkártyával egyaránt! Minden diósgyőri szurkoló, aki elutazik a mérkőzésre és vásárol jegyet, be fog jutni a csarnokba.

Közvetítés

A mérkőzést az Euroliga YouTube csatornája élőben közvetíti majd.

Ellenfél-leső

A lengyel bajnokságban szereplő Lublin története első Euroliga-szezonját futja az idei szezonban, miután a tavalyi idényben bajnok lett a hazai pontvadászatában. Sok sikerélményük eddig nem volt az elitsorozatban, egy győzelem és kilenc vereség mérleggel jelenleg utolsó helyen állnak az A csoportban, ahonnan már biztos, hogy nem juthatnak tovább. Egyetlen sikerüket a Sepsi ellen aratták, a DVTK Arénában tőlünk 74-44 arányban szenvedtek vereséget. Vezéregyéniségük továbbra is Elin Gustaffson, aki az Euroliga-mezőny egyik legjobb lepattanózója, de pontszerzésben sem vall szégyent: a tíz lejátszott mérkőzésen 12,5 pontja mellett 8,6 lepattanót átlagol.

Egymás ellen

Történetünk során először találkoztunk a Lublinnal az Euroliga idei kiírásában: október 25-én az A-csoport 4. játéknapján láttuk vendégül a lengyel együttest. A félidőben tíz ponttal is vezettünk, innen még 39-31-re felzárkózott a Lublin, végül egy ellentmondást nem tűrő negyedik negyeddel bedaráltuk a lengyeleket, 30 pontos sikert aratva.

2023. október 25.
DVTK HUN-Therm - AZS UMCS Lublin 74-44 (19-19, 20-10, 12-8, 23-7)

A teljes mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: