Killik László Női Magyar Kupa

Helyszín

Győri Egyetemi Sportcsarnok (9026 Győr, Egyetem tér 1.) ​

Jegyinformáció

A Killik László Női Magyar Kupa jegyinformációja ide kattintva érhető el. 

Közvetítés

A DVTK HUN-Therm szombati elődöntőjét, valamint a döntőt az M4+ élőben közvetíti, az mkosz.hu oldalán szöveges tudósítás olvasható.

A Killik László Női Magyar Kupa programja

2024. március 16., szombat

17:00   Sopron Basket - Vasas Akadémia
20.00   SERCO UNI Győr - DVTK Hun-Therm 

2024. március 17., vasárnap

16:45   Bronzmérkőzés
19:45   Döntő 

Edzői várakozás

Völgyi Péter: - A kupadöntő hétvégéjén, illetve a Magyar Kupa során sosem beszélhetünk papírformáról. Már a negyeddöntőben is borult a papírforma, hiszen a Vasas Akadémia legyőzte a NKA Universitas Pécs csapatát a negyeddöntőben. A Győr-Diósgyőr elődöntőre mondhatjuk, hogy előrehozott döntő, hiszen azon túl, hogy mindkét együttes az Euroligában szerepelt, a bajnoki tabella első két helyén is ők állnak. A győriek hazai pályán játszanak a hétvégén, ráadásul ők többet is pihenhettek, valamint készülhettek, hiszen mi ezen a héten játszottuk a negyeddöntőt is.  Mi viszont már kétszer nyertünk ellenük a bajnokságban, ráadásul a szurkolótáborunk nekünk a legjobb, és a legnagyobb. 
A négyes döntőben nincs U20-as szabály, azonban csak 4 légiós szerepelhet, akiket nem lehet cserélni a két mérkőzés között. Csak közvetlenül az elődöntő előtt fog eldőlni, mely 4 légióst nevezzük be. 
Ez a mérkőzés más téttel bír, mint az egy héttel ezelőtt játszott bajnoki, így messzemenő következtetéseket abból nem lehet levonni, ráadásul ellenfelünkhoz valószínűleg visszatér Ruff-Nagy Dóra is, így más szerkezetben fognak játszani. Tisztában vagyunk a meccs tétjével, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy megnyerjük a mérkőzést és bejussunk a vasárnapi fináléba.